Kovács Katalin. Fotó: Thaler Tamas/Wikipédia

Kovács Katalin többszörös olimpiai-, és világbajnok kajakos pénteken sajtótájékoztatót hívott össze, melyen bejelentette, hogy visszavonul, és abbahagyja az élsportot.

Itt a vége, fuss el véle

Kati elmondta, hogy több mint 20 évet töltött a magyar válogatottnál, ahol remekül érezte magát. Köszönetet mondott mindenkinek, aki segítette pályafutása során. Jövőjével kapcsolatban annyit árult el, hogy még nem tudja mennyire marad közel a sporthoz, de szeretné visszaadni tudását, amit az évek alatt gyűjtött, ezért szívesen foglalkozna például gyerekekkel. „Két évvel ezelőtt, Luca születése után, rengeteg energiával vágtam neki a felkészülésnek, hogy kijussak az ötödik olimpiámra, Rióba. Az elmúlt hónapokban azonban rájöttem, hogy a szívemben már nem a kajak, hanem a családom van az első helyen. Ahogy a kislányomnak is szoktam mesélni esténként: itt a vége, fuss el véle!”.

Elképesztő eredménysor

Négy olimpián is indult, ahol több érmet is nyert. Sydneyben két ezüstérmet, Athénban, Pekingben és Londonban pedig egy-egy arany és ezüst volt munkájának a gyümölcse. Harmincegy világbajnoki címével rekorder az egész világon, mint minden idők legeredményesebb kajakozónője. A sornak itt nincs vége, hiszen huszonkilenc Európa-bajnoki győzelme is van, illetve az országos bajnokságon 1996 és 2010 között minden évben nyert legalább egy aranyat. Elképesztő, mélységes tisztelet érte, hogy ezt végigcsinálta! Honorálták is pályafutása során remek eredménysorát, tízszer lett az év magyar kajakozónője, és korábban megkapta a Magyar Érdemrend középkeresztjét is.

Kovács Katalin könnyekkel küszködve

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ