Lőrincz bosszúra készül

0
151

Nem csak a vízen a kajakos lányaink révén reménykedhetünk éremben hétfőn, hanem a szőnyegen is, ahol a kötöttfogású birkózóknál Lőrincz Tamás 66 kg-ban, míg Kiss Balázs 98 kg-ban száll harcba. 

Megköszönnék az egyenlő bíráskodást…

A birkózóknál talán már azzal is megelégednénk, ha egy tiszta meccset játszhatnánk, ahol a bírók nem ellenünk vannak. Hétfőn Lőrincz Viktor a bronzért játszott és hihetetlenül a németnek akarták azt az érmet, esélye sem volt így a magyarnak, pedig egyértelműen ő volt a jobb. Viktor testvére, Tamás is ott van Rióban, sőt a 66 kg-os súlycsoport egyik favoritjának számít. Négy éve közel járt az olimpiai címhez, akkor ezüstérmes lett. Most ennek a megismétlésével is bőven kiegyeznénk, hiszen pokoli kemény sorsolást kapott. Rögtön a dél-koreaiak világbajnokával, Ryu Han-su-val kell szembenéznie, de Peking aranyérmese, Islambek Albiev is az ő ágán van. Egy valami biztos, a tegnapi után kettőzött erővel fog küzdeni, bízzunk benne, hogy eredményesen is.

Lőrincz Tamás 11.00 Frank Staebler 4.00 Islambek Albiev 4.50 Ryu Han-su 4.50

Lőrincz Tamás, birkózás, londoni olimpia (MTI Fotó: Illyés Tibor)
Lőrincz Tamás, birkózás, londoni olimpia (MTI Fotó: Illyés Tibor)

Szintén éremben reménykedve lép szőnyegre a 98 kg-os súlycsoportban 2009-es világbajnokunk, Kiss Balázs. Először sikerült kijutnia az olimpiára, a tudása megvan, hogy nagy dolgot vigyen véghez. De ehhez azért a szerencsére is szüksége lesz, mert világbajnoki érmeseken és a címvédőn keresztül kellene átrágnia magát. Elég kemény feladatnak ígérkezik, jó lenne, ha legalább London bajnoka kiesne előle.

Az egyetlen esélyünk súlyemelésben

Súlyemelésben egyedül Nagy Péter a 105+ kg súlycsoportban tudott kvótát szerezni. Sajnos az éremre vajmi kevés esélye van, bár az AP hírügynökség nem így gondolja, a Rió előtti esélylatolgatásukban az öt magyar arany közül az egyiket Péternek jósolták. Aki erre azt nyilatkozta, hogy először meghökkentette, majd mosolyra fakasztotta. Nem tartja ugyanis magát esélyesnek az olimpiai címre, szerinte vannak nála jobbak ebben a súlycsoportban. Célként az országos csúcs megdöntését tűzte ki, amely elegendő lehet a nyolcba kerülésre. Ez egyébként 425 kg túlszárnyalását jelenti, és csak összehasonlításképpen, négy éve Londonban a most is favoritnak számító iráni Behdad Salimi 455 kg-os összteljesítménnyel győzött. Az Eb- és vb-címvédő Lasha Talakhadze szintén bőven 450 felett tud, tehát az érem sem reális. Az iráni és grúz között egyébként hatalmas harc várható, Salimi a rutinosabb és a nagyobb név, de egy komoly sérülése volt és egyelőre nem tudni, hogy mire lesz képes.

Nagy Péter 56.00 Behdad Salimi 1.92 Lasha Talakhadze 2.05

A három ász

A tollaslabdázók szép lassan a célegyenesbe fordulnak, kedden a férfiaknál a negyeddöntőkre kerül sor. A három legnagyobb név, Lee Chong Wei, Dan Lin és Long Chen gond nélkül jutott be a legjobb nyolc közé. Négy éve a londoni játékokon kibérelték a dobogót, és most sem valószínű, hogy másként lesz. Mindhárman olyan játékossal találkoznak, aki volt már a világranglistán a top 5-ben. Talán Chennek lesz a legnehezebb dolga Wan Ho Son ellen, de papíron ez is egyértelműen a kínainak áll.

Wei + Lin + Chen – 1.32

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ