Kevés magyarnak drukkolhatunk szombaton

0
100

Atlétikában Kővágó Zoltán a legnagyobb reménységünk szombaton egy jó eredményre, rajta kívül még a tollaslabdázó Sárosi Laurának és a vitorlázóinknak szurkolhatunk. De ettől függetlenül érdemes szemezgetni más sportágak közül, itt-ott jó kis fogadásokra bukkanhatunk.

Laura számára véget érhet az olimpia

Hosszú idő után jutott ki ismét a nyári játékokra magyar tollaslabdázó, sajnos a sorsolásnál nem volt szerencséje Sárosi Laurának, két borzasztó erős játékost kapott. Az első meccsén a többszörös vb-érmes P. V. Sindhu ellen 9 illetve 8 pontot fogott a két szettben, tehát a tisztes helytállás sikerült. Elmondta Laura, hogy végig nagyon izgult, hiszen ennyi ember előtt nem szokott játszani, nincs meg a tapasztalata. Hasonlóan nehéz meccs vár rá az egykori top 10-es Michelle Li ellen is, aki ugyan kanadai színekben indul, de a nevéből is kiderül, hogy ázsiai születésű, tehát a vérében van a tollaslabda. Győzelmi esélyekről nem beszélhetünk Sárosi esetében, de hasonlóan, mint az indiai ellen, szettenként 10-12 pontra jó lehet.

Michelle Li két szettben nyer – 1.16

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 11. Sárosi Laura az indiai Puszarla Venkata Szindhu elleni csoportmérkõzésen a rió nyári olimpia nõi egyéni tollaslabdaversenyén a Rio de Janeiró-i Riocentro központ 4-es pavilonjában 2016. augusztus 11-én. Sárosi Laura kikapott elsõ mérkõzésén. MTI Fotó: Illyés Tibor
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 11.
Sárosi Laura az indiai Puszarla Venkata Szindhu elleni csoportmérkõzésen a rió nyári olimpia nõi egyéni tollaslabdaversenyén a Rio de Janeiró-i Riocentro központ 4-es pavilonjában 2016. augusztus 11-én. Sárosi Laura kikapott elsõ mérkõzésén.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Egy váratlan arany?

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy vitorlázásban otthon vagyok, de most bizony erre is érdemes odafigyelni, mert egy magyar fiú, Berecz Zsombor a harmadik helyről várja a szombati folytatást. Nyert már egy futamot, ami nem kis szó, magyarnak ez legutóbb 1972-ben, Fináczy Györgynek sikerült. Zsombor úgy fogalmazott, hogy élete napja volt és egyre közelebb ahhoz, hogy megvalósuljon az álma, ami természetesen egy olimpiai érem. A fogadóirodáknál a harmadik legesélyesebb, tehát számolnak vele, reális esélye van dobogóra állni. Az első számú favorit a versenyt vezető brit Scott Giles, míg őt a szlovén Vasilij Zbogar követi. Előbbi az elmúlt három év világbajnoka, utóbbi pedig Athén és Peking érmese, tehát őket elkapni nem lesz könnyű, de talán nem is cél, inkább megőrizni a harmadik helyet. A legnagyobb fenyegetést talán Jonas Høgh-Christensen jelenti, aki négy éve ezüstérmet szerzett. Ebben a hajóhadosztályban egyébként kedden osztanak érmeket, addig pedig még összesen öt versenyben mérik össze tudásukat a vitorlázók.

Bercz Zsolt 10.00 Scott Giles 1.44 Vasilij Zbogar 5.50 Jonas Høgh-Christensen 13.00

Brazil fiestára fel

A házigazda brazilok a foci mellett a röplabdára helyezik a legnagyobb fókuszt, ennek megfelelően rendre telt ház van, mind a Copacabanán a stradröpiseknél, mind a teremben. Szombaton mindkét strandröpis sztár párosuk pályára lép, és miután már az egyeneskieséses fázisban vannak, még nagyobb hangulat várható, bár eddig is óriási fiesta fogadta a játékosokat. Evandro és Pedro Solberg alaposan ráijesztett a szurkolóira, az első két meccsüket ugyanis elbukták, így élet-halál volt az utolsó, ahol ha döntő szettben is, de nyertek és továbbjutottak. Alison és Bruno Schmidt valamivel jobban szerepelt, de ennél talán tőlük is több volt várható a csoportban, elvégre az arany legfőbb várományosairól beszélünk. A negyeddöntőbe jutásért Evandróéknak lesz a könnyebb dolguk, a verseny egyik meglepetéspárosával, Barsoukkal és Liaminnal találkoznak. Kisebb fajta szenzáció lenne, ha a két orosz menne tovább. Alisonék a csoport második hellyel nem jártak jól, mert így megkapták a spanyolokat, Gavirát és Herrerát. Ha nem is döntőnek beillő párosítás, de a nyolcaddöntők közül a legpatinásabb. Ha hozzák magukat a brazilok, akkor nincs kérdés, de rajtuk van a legnagyobb nyomás és erős ellenféllel játszanak. Nem gondolom, hogy kiesnek, de kemény meccs lesz nagyon.

Evandro/Pedro Solberg + Alison/Bruno Schmidt 1.63

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ