Rio de Janeiro, 2016. augusztus 10. Hárai Balázs a riói nyári olimpia férfi vízilabdatornája A csoportjának 3. fordulójában játszott Magyarország – Görögország mérkõzésen a Rio de Janeiró-i Maria Lenk Uszodában 2016. augusztus 10-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Utolsó napjához ért a vízilabda torna a riói olimpián. Szombaton négy mérkőzés lesz műsoron, a házigazda brazilok a spanyolokkal meccselnek a hetedik helyért a mieink az ötödik helyért Görögországgal, a bronzért az olaszok és a montenegróiak a döntőben pedig a szerbek és a horvátok mérkőznek meg egymással. Izgalomban nem lesz hiány, de nézzük is ezeket a meccseket pár mondatban.

Brazília – Spanyolország

Ez az a meccs amely nem hiszem, hogy sok sportfogadók foglalkoztat hazánkban. A hetedik hely a tét egy csalódott spanyol és egy hullafáradt brazil válogatott összecsapásán. A brazilok elfogytak ez teljesen nyilvánvaló, ellenünk mintha 11 teljesen fogalmat srác váltogatta volna egymást a vízben, holott ez a brazil csapat tudott nagyon kellemetlen is lenni a torna első fázisában. A spanyolok talán kaphatnának egy fair-play díjat azért mert meg merték nyerni a B csoportot és így bevállalták azt ( ellentétben az utolsó körben elég vitatott módon kikapó horvátok és olaszokkal szemben ), hogy mindjárt a szerbekkel meccselnek az elődöntőbe jutásért. Bevállalták-kikaptak-kiestek és most a hetedik helyért játszanak. Molináék erősebbek mint a brazilok ez nem kérdés, viszont kérdés mennyire érdekli őket ez a hetedik hely, mennyi segítséget kapnak a brazilok a medence partjáról…stb Sportfogadó szempontból nézve felesleges foglalkozni ezzel a meccsel.

Magyarország – Görögország

A brazilok elleni meccstől kicsit féltem, de tévedtem. Benedek Tibor fiai maximálisan odatették magukat és átgázoltak a házigazdán. Erdélyi négy lövésből ugyanennyi gólt lőtt, de a magyar csapatból kilencen is betaláltak Soro kapujába ami bizakodásra ad okot. Nagy Viktor 80%-os védési mutatóját is ki kell emelni, annak ellenére, hogy ehhez a brazil lövők nevetséges kísérletei is hozzájárultak. A görögöktől jobbak vagyunk, ezt nyugodt szívvel merem állítani. Flegkas az előző két meccsén teljesen vakon volt, mérföldekkel elmarad magyar kolégája Nagy Viktor mögött. Afroudakis, Fountoulis és a többiek akiktől a gólokat várják pedig közel sem akkora kaliberek akiket ne lehetne levédekezni egy magyar válogatottnal. Ezt az oddsot szerintem benézték a bukik, ha olyan motiváltan és olyan odaadással játszanak a fiúk mint a brazilok ellen, akkor ez a görög válogatott sem jelenthet gondot és meglesz kis szépségtapaszként az az ötödik hely. Ekkora oddson meg kell próbálni a Benedek csapat sikerét.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 12. Nagy Viktor kapus a riói nyári olimpia férfi vízilabdatornája A csoportjának 4. fordulójában játszott Magyarország - Japán mérkõzésen a Rio de Janeiró-i Maria Lenk Uszodában 2016. augusztus 12-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 12.
Nagy Viktor kapus a riói nyári olimpia férfi vízilabdatornája A csoportjának 4. fordulójában játszott Magyarország – Japán mérkõzésen a Rio de Janeiró-i Maria Lenk Uszodában 2016. augusztus 12-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Montenegró – Olaszország

Mindkét válogatott elégedett lehet azzal hogy éremért játszik ezen a tornán, ugyanis semmien extrát nem láthattunk sem egyik sem a másik féltől. Az olaszok még fel sem ébredtek az elődöntőben máris 6:0-ra égtek a szerbek ellen, 5 perccel a vége előtt 9:3 volt Filipovicséknak, onnan sikerült némileg kozmetikázni és 10:8-as zakóval lezárni a meccset. Mondom ezt azért, hogy tisztán lássunk, egy percig nem voltak meccsben az elődöntőben. Tempesti a görögök szemét kivédte a negyeddöntőben, a szerbek ellen pedig gyorsan le is cserélték mert a labdával nem találkozott. A montik az olaszokhoz hasonlóan beragadtak és 0:3-al kezdték az elődöntőt, de ők 4:4-nél már utól is érték a horvátokat, de a végére mégis elfogytak. A két Brguljan, Ivovic, Janovic vezette montikat alapjáraton erősebb csapatnak tartom mint ezt az átalakulóban lévő olasz gárdát, de nem tudom nyugodt szívvel ajánlani a sikerüket. Kemény, piszkos, szoros meccs lesz, legokosabb nem fogadni erre a meccsre.

Szerbia – Horvátország

Vicces sport ez a vízilabda. A szerbek játszadoztak az egész világgal, alig jutottak tovább, kikaptak a braziloktól, 5:2-re elengedték a japánokat és még sorolhatnám. Aztán jött az egyenes kieséses szakasz és nem volt kérdés sem a spanyolok, sem az olaszok ellen. Branislav Mitrovic lehúzta a redőnyt, Prlainovic duplája kiegészülve Nikic, Pijetlovic, Filipovic és Stefan Mitrovic góljával pedig azt jelentette, hogy az elődöntő a második negyed közepén 6:0-ás állásnál gyakorlatilag el is dőlt. Savic mester ennek köszönhetően tudta pihentetni húzóembereit, a szerb csapatban mindenki játéklehetőséget kapott. A horvátokban van egy kis félsz, ami abból is látszik, hogy képesek voltak leadni a franciáknak (!!!!!) a meccset, nehogy véletlenül megnyerjék a csoportjukat és a 8 között meccseljenek a szerbekkel. Fociban van ekkora meglepetés, kézilabdában és kosárlabdában is talán…., de vízilabdában nincs. A francia szintű csapatoktól az olyan TOP csapatok mint a horvát-szerb-magyar-montenegrói vagy olasz 5-6 góllal jobbak és ebből 2-3 akkor is kijön a vízben ha az esélyes csapat piszkosul rossz, az esélytelen pedig piszkosul jó napot fog ki. A horvátok hátránya, hogy kapus poszton gyengébbek, sőt mondhatom lényegesen gyengébbek mint a szerbek. Ezen kívül pedig ami döntő fontosságú lehet, az az hogy a szerbeknek hosszabb a padja. A horvátoknak megvan az az 5-6 játékosa aki rendre eldönti a meccseket így fáradtabban, a lehetőségeik is korlátoltak és úgy gondolom, hogy ezen a meccsen sem tudják megverni Filipovicsékat. A szerbekre kínált odds 1,40 körül mozog. Szerintem tuti, de egy olimpiai döntőben kérdés megéri-e ennyiért a győztes kilétére fogadni? Ezt mindenki döntse el maga és fogadjon a bet365 irodánál.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ