Benedek Tibor szövetségi kapitány. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Nem sikerült az elsőszámú cél a magyar férfi vízilabda válogatottnak, ugyanis Benedek Tibor fiai nem jutottak be a legjobb négy közé ami annyit jelent, hogy érem nélkül fognak hazatérni férfi pólósaink. A mai játéknapon újra a házigazda Brazíliával mérkőznek a fiúk, a tét az, hogy két nap múlva az ötödik helyért meccselhessen a csapat. Nézzük a mai nap mérkőzéseit pár mondatban.

Montenegró – Horvátország

A montik teljesítményét mindenki láthatta két napja, ugyanis a magyar válogatott legyőzésével jutottak be az elődöntőbe. Egy masszív csapatról beszélünk ez nem is kérdés, de ahhoz hogy ők itt lehetnek mi is bőven hozzájárultunk. Scepanovicot naggyá tettük, lövöldöztünk a kezébe könnyű labdákat melyeket ő lazán le tudott húzni. Öreg-rutinos ez a montenegrói gárda, Mladjan Janovic és Predrag Jokic még a szerb-montenegrói válogatottal nyerték agyon magukat, csakúgy mint az idősebbik Brguljan, Drasko. A csoportban már találkoztak egymással a felek, akkor a horvátok egy góllal nyertek, de a meccs a végletekig kiélezett volt. Ma sem lesz ez másképp döntetlen körüli eredményt várok és ha valamelyikre, akkor erre a meccsre biztosan nem éri meg tippelni. Háromesélyes mérkőzés.

Drasko Brguljan. Fotó: BrunoRosa/Shutterstock.com
Drasko Brguljan. Fotó: BrunoRosa/Shutterstock.com

Szerbia – Olaszország

A szerbek az egyenes kieséses szakaszra időzítették a formát, ez teljesen világos. Nekik mindegy volt kit kapnak a negyeddöntőben illetve az elődöntőben, ezzel nem is foglalkoztak, nem számolgattak. A csoportmeccseket elarcoskodták, de a csoportelső spanyolok ellen már egy sebességi fokozattal feljebb kapcsoltak és lazán be is jutottak az elődöntőbe. Mitrovic 60%-on védett a hispánok ellen, Mandic amikor kapura lőtt abból gól is lett, de Filipovicon és a többieken is látszott, hogy mostmár bizony komolyan veszik a dolgokat, akkor pedig nagyon nehéz őket megállítani. Mai ellenfelük az olasz válogatott amely a vártnál simábban verte a görögöket, köszönve annak, hogy a veterán hálóőr Tempesti kiváló formán védett. Az olaszok játéka is hullámzó volt a csoportban, két sima vereséget is szenvedtek, ennek ellenére azt mondom megérdemelten vannak a négyben. Generáció váltás van folyamatban a taljánoknál, nincs már Giorgetti, nincs már Luongo, de Tempestinek, Figliolinak és Aicardinak is minden bizonnyal az utolsó olimpiája a riói. Röviden-tömören mit is várok ettől a meccstől? A szerbek magasabb fordulatszámon fognak pörögni mint a spanyolok ellen, ők folyamatosan javulnak és folyamatosan veszik egyre komolyabban a tornát. A játékosállományuk piszkosul erős, a világ legjobb balkezes játékosa Filip Filipovic is az ő soraikat erősíti, de center vagy kapusposzton sem lehet a legminimálisabb panasz sem a szerb csapatra. Az olaszok jók-jók, de nem annyira hogy megállítsák ezt a szerb válogatottat és Tempesti sem fog mindig úgy védeni mint a görögök ellen. Sima szerb sikert várok és 1,40-ért van is benne érték.

Magyarország – Brazília

Nincs más hátra mint előre, a csalódottság ellenére menni kell előre és megszerezni az ötödik helyet. Ez így szép és jó, de vajon sikerül-e Benedek Tibornak kellőképpen feltüzelni a csapatot? Nem vagyok benne biztos. A fiúk éremért jöttek, kérdés mennyire fogja őket motiválni a helyosztó. Ami biztos, hogy a brazilok menni fognak előre, és az is biztos hogy kapni fognak segítséget a medence partjáról is, mivel mostmár fájdalom mentesen tudnak segíteni a sporik, ugyanis nem éremért játszanak a felek. 1,20-ért egy lehet hogy teljesen motiválatlan magyar válogatottra nem éri meg fogadni. Vagy hendis brazil sikert, vagy NO BET-et javaslok.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 10. Hárai Balázs a riói nyári olimpia férfi vízilabdatornája A csoportjának 3. fordulójában játszott Magyarország – Görögország mérkõzésen a Rio de Janeiró-i Maria Lenk Uszodában 2016. augusztus 10-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 10.
Hárai Balázs a riói nyári olimpia férfi vízilabdatornája A csoportjának 3. fordulójában játszott Magyarország – Görögország mérkõzésen a Rio de Janeiró-i Maria Lenk Uszodában 2016. augusztus 10-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Görögország – Spanyolország

Végül, de nem utolsó sorban ( vagy mégis? ) a görög-spanyol összecsapás. Se nem elődöntő, se nem magyar érdekeltségű meccs, röviden-tömören nem érdekel senkit. A spanyoloktól kb ennyit is várt a vizilabda közvélemény, a görögök viszont talán túl simán hullottak el az olaszok ellen. Ki lesz motiváltabb nem tudom, de mivel már nincs komoly tétje a meccsnek ezért én azt mondom egy 16,5-es határértéken egy overt simán be lehet húzni. Lazák lesznek a védelmek, inkább gálameccs lesz ez mint kemény küzdelem.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ