Összesített magyar éremtáblázat

3
2010

Az MTI összegyűjtötte egy fotóra a magyar sportolók eddigi teljesítményét, olimpiánként felsorolva. Magyarország 168 aranynak, 146 ezüstnek és 165 bronznak örülhetett. Minden olimpián amin indultunk, legalább 1 aranyat szereztünk!

1952: A legsikeresebb olimpia

Helsinkiben 189 sportoló képviselte Magyarországot (162 férfi és 27 nő). Nagyszerű küldöttségünk akkor összesen 42 érmet szerzett, mely kollekció 16 aranyból, 10 ezüstből és 16 bronzból állt. Aranyat szereztek úszásban, atlétikában, birkózásban, tornában, vívásban, sportlövészetben, öttusában és két csapatsportban is, labdarúgásban és vízilabdában. Ilyen sok éremre, sőt aranyra, sem előtte, sem azóta nem volt példa a magyar sport történetében.

London 17 érme megismételhető?

Az utóbbi négy olimpiából három esetben is 17 éremmel zártak sportolóink, és közel azonos leosztásban, hiszen mindháromszor 8 aranyat hoztak haza. Így történt négy éve Londonban is. Sor kerülhet akár címvédésre is, hiszen például Gyurta Dániel csak erre készült egész évben, de Risztov Éva is bizakodó utolsó olimpiája előtt. A múlt fényében lehetetlennek tűnik, hogy arany nélkül távozzunk, hiszen eddig minden olimpián amin indult Magyarország, felcsendült legalább egyszer, de inkább többször a Himnusz.

Forrás: MTI
Forrás: MTI

3 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ