A londoni ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok magyar klasszis a 2013-ban vb-győztes dél-koreai Rju Han Szúval csapott össze, s végül 4-0-ás vereséget szenvedett. 

A meccs elején az ázsiai birkózó neki esett ellenfelének, nagy iramot diktált, Lőrinczet pedig 1:19-nél már intés után le is küldték parterhelyzetbe. Az addig nagyon aktív dél-koreai lent már nem volt olyan energikus, tulajdonképpen semmit sem tudott kezdeni riválisával, így pont nélkül álltak fel ismét. Ezek után az ázsiai versenyző visszavett az iramból, a harmadik perc elején pedig figyelmeztették is, aztán viszont kilenc másodperccel a szünet előtt a mérkőzésvezető megállította a küzdelmet és szabálytalanságért karikás intést adott Lőrincznek (0-2), aki a bíró szerint többször nyakra támadott.

A magyar versenyző széttárt karokkal értetlenkedett, Sike András szövetségi kapitány szintén nem tudta, mi történt, de nagy nehezen belenyugodtak a döntésbe.

A szünet után nem sikerült Lőrincznek feltörnie riválisa védekezést, sőt, a szőnyeg szélénél egyszer levitte őt Rju, így már 4-0-ra vezetett. Abban lehetett ekkor már csak bízni, hogy az utolsó két percben meg tudja intetni a dél-koreait Lőrincz, ám a mérkőzésvezető ezt nem tette meg, így a magyar kikapott, s már csak akkor kerülhet vigaszágra, ha legyőzője fináléba jut.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ