Tótka Sándor (b) és Molnár Péter. MTI Fotó: Kovács Tamás

Minimális különbséggel a negyedik helyen végzett a Tótka Sándor, Molnár Péter kajakos páros 200 méteren a riói olimpián.

A világbajnoki címvédő kettős – amely a válogatót megnyerő, de utóbb doppinggyanú miatt az utazók közül kizárt Horváth Bence és Szomolányi Máté helyett jutott az utolsó pillanatban indulási joghoz – szoros versenyben maradt le a dobogóról.

A hatos pályára került magyarok jól kapták el a rajtot, de ugyanez elmondható volt szinte az összes többi döntős egységről is. A litvánok és a spanyolok aztán kicsit megléptek, de a célba érkezéskor nem lehetett megmondani, melyik hajó hányadikként végzett. A Saul Craviotto, Cristian Toro spanyol duó tudta egyedül, hogy győzött, majd a kiírás láttán örülhetett a Liam Heath, Jon Shofield brit és a Aurimas Lankas, Edvinas Ramanauskas litván páros. Utóbbiaktól Tótkáék mindössze három századmásodperccel maradtak le.

“Kammerer Zoltán azt mondta egyszer, hogy másodiknak és negyediknek lenni a legrosszabb. De ha valaki két héttel ezelőtt az mondja nekem, hogy negyedikek leszünk az olimpián, kinevetem. Ez egy megnyert negyedik hely.” – jelentette ki Tótka Sándor a célba érkezés után. – “Lehet, hogy a magyar nemzet az elő- és középfutam után mást várt tőlünk, de mi kiadtuk magunkból a maximumot.”

“Hihetetlen boldogok vagyunk ezzel a negyedik hellyel.” – erősítette meg Molnár Péter, aki még egyesben is érdekelt lesz 200 méteren.

“Tőlem lehetett volna három ezred vagy három másodperc a különbség, ennél nem tudtunk volna többet-jobbat kajakozni.” – tette hozzá.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ