Wiggins újra a csúcson pályakerékpárban

0
46

A férfi csapat üldözőversenyben a címvédő britek, a női csapatsprintben pedig a kínaiak győztek a riói olimpia pénteki pályakerékpáros viadalán.

A 36 éves Bradley Wigginsnek sikerült elérnie célját: miután előbb pályán szerzett három olimpiai bajnoki címet, átnyergelt az országúti szakágra, amelyben négy éve, Londonban nyert időfutamot és a Tour de France-on sem talált legyőzőre, visszatért a pályára, most pedig a csapat üldözőversenyben aranyérmes brit négyes tagja volt.

A Bradley Wiggins, Edward Clancy, Steven Burke, Owain Doull összeállítású együttes előbb a selejtezőben 3:50.570 perccel, majd az ausztrálok elleni döntőben 3:50.265 perccel világcsúcsot repesztett 4000 méteren. a harmadik helyet a dánok szerezték meg.

Az immár ötszörös olimpiai bajnok Wiggins sorozatban ötödik olimpiáján állhatott dobogóra, nyolc érmével pedig a legeredményesebb brit olimpikon lett.

A női csapatsprintben a kínai Kung Csin-csie, Csung Tien-si kettős is világrekordot ért el a kvalifikációban 31.928 másodperccel. A döntőben a kínaiak a világbajnok oroszokat verték, míg a bronzérem a londoni bajnok németeknek jutott.

Női csapatsprint, olimpiai bajnok

1. Kína (Kung Csin-csie, Csung Tien-si)
2. Oroszország
3. Németország

Férfi csapat üldözőverseny, olimpiai bajnok

1. Nagy-Britannia (Bradley Wiggins, Edward Clancy, Steven Burke, Owain Doull)
2. Ausztrália
3. Dánia

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ