Világbajnokot verne Joó Abigél

0
120

Ha nem az úszóink, akkor a vívóink oldják meg az arany kérdését. Szilágyi Áron címvédésének köszönhetően, immáron ötnél tart Magyarország. A cselgáncsozóink még tartoznak egy éremmel, bízzunk benne, hogy összejön. Ismét szemezgettünk a különféle sportágakból.

Fotó: joyfull / Shutterstock.com
Fotó: joyfull / Shutterstock.com

Nem tőlük várjuk az érmet, de sose lehet tudni…

Nem telhet úgy el nap, hogy a tatamin ne legyen kiért drukkolnunk. Csütörtökön a hölgyeknél a 78 kg-os, az uraknál a 100 kg-os súlycsoportban avatnak bajnokot. Mindkét nemnél érdekeltek leszünk Joó Abigél és Cirjenics Miklós jóvoltából. Mindketten outsidernek számítanak, de Abigéltől titkon egy jó eredményben reménykedünk. Négy éve Londonban, mindössze 22 évesen ötödik lett, ha most hasonlóan jó formában fog dzsúdózni, akkor kicsivel több rutinnal, akár meglepetésembere is lehet a versenynek. Ehhez azonban már a korai fázisban nagy bravúrra lesz szükség, a sorsolással ugyanis egyáltalán nem volt szerencséje. Kezdésnek a mongol Pürevjargalyn Lkhamdegd nem különösebben nehéz ellenfél, utána viszont a világbajnoki címvédő Mami Umeki következhet. Abban bízhatunk, hogy a japánt agyonnyomja a teher az első olimpiáján, hiszen még nagyon fiatal. A pech az, hogy utána sem vár rá hálás feladat a címvédő Kayla Harrison személyében…

Joó Abigél 34.00 Kayla Harrison 2.62 Mayra Aguiar 4.50 Marhinde Verkerk 6.50

Cirjenics első olimpiájára készül, gyakorlatilag már azzal elégedett lehet, hogy sikerült kijutnia Rióba, nem tartozik ugyanis a súlycsoportja legjobbjai közé. Nehéz lesz túljutnia már az első körön is Karl-Richard Frey ellen, a némettel a közvetlen favoritok mögött számolnak.

Bemutatkozik Sárosi Laura

Csütörtökön több fronton megkezdődik a tollaslabdázók küzdelmi, minket elsősorban a női egyes érdekel, ahol Sárosi Laura egyetlen magyarként képviseli hazánkat. Laura az M jelű trióba került, ahol a kétszeres világbajnoki bronzérmes Pusarla Venkata Sindhu-val és a hongkongiból lett kanadai Michelle Livel kell megküzdenie. A továbbjutás szinte elképzelhetetlen, mindkét ellenfele komoly játékerőt képvisel. A tisztes helytállás lehet Sárosi célja, akit egyébként az olimpia előtt néhány héttel egy gyulladásos betegség gyengített le. Az atlantai volt a legutolsó ötkarikás nyári játékok, ahol magyar tollaslabdázónak szurkolhattunk, szóval már az nagy dolog, hogy kijutott Rióba.

Bajnokot avatnak a férfi asztaliteniszezőknél

Ahogyan a nőknél, úgy a férfiaknál is papírforma szerint alakul minden, a két kínai szupersztár, Long Ma és Jike Zhang verhetetlennek tűnik. Előbbi a dél-koreai Jung Young-sik ellen elég rosszul kezdett, de végül a továbbjutása ott sem forgott veszélyben. Ma ellenfele Jun Mizutani lesz, aki elég jó név a szakmában, de tudásban nem veszi fel a versenyt a kínaiakkal. Már junior szinten is megmérkőztek jó párszor, de sem akkor, sem a profik között nem tudta Mizutani legyőzni Ma-t, 11-0 a kínai javára, így érthető miért adnak rá 1.01-es oddsot…A másik kínai, Zhang a rutinos Vladimir Samsonovval méri össze tudását. A fehérorosz évek óta a krémhez tartozik, de az 1997-es manchesteri világbajnokság óta egyéniben nem tudott érmet szerezni világversenyen. Most, vélhetően utolsó olimpiáján, 40 évesen állhat fel a dobogóra, ha még kitart egy kicsit. Kellemetlen ellenfél, Zhang orra alá is többször borsot tört már, de legyőznie nem sikerült a kínait.

Vladimir Samsonov vs. Jike Zhang   8.00  1.05

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ