Michael Phepls. Fotó: Everett Collection/Shutterstock.com

Miközben kiderült, hogy a 366 fős brit küldöttségből körülbelül 55-en vesznek részt az olimpia megnyitóján, a britek és az amerikaiak is világsztár zászlóvivővel érkeznek.

Nagy megtiszteltetés Murray-nek

2012-ben Andy Murray nyerte az olimpiát férfi egyes teniszben, az elődöntőben Djokovicot, míg a döntőben Federert felülmúlva. A címvédő viheti a britek zászlaját Rióban, aminek nagyon örült. “Az országot az olimpián képviselni hihetetlen élmény, a küldöttséget vezetni pedig óriási megtiszteltetés, a legnagyobb, ami a sportban lehetséges” – mondta Murray, aki immáron harmadik olimpiájára készül.

Phepls is delegációt vezet

A magyar zászlót Szilágyi Áron viszi majd, eközben az USA is egy olimpiai bajnokra bízza a feladatot, Michael Pheplsre. “Nagy megtiszteltetés ez, büszkeséggel tölt el. Sydney-ben csak ott akartam lenni az olimpián, Athénban aranyat akartam nyerni a hazámnak, Pekingben olyanra készültem, ami még korábban senkinek sem sikerült. Londonban történelmet akartam írni. Most pedig itt a megnyitóünnepségen szeretnék végigsétálni az amerikai zászlóval, képviselni az Egyesült Államokat a lehető legszebb körülmények között és büszkévé tenni a családomat. Ez már sokkal többről szól, mint érmekről” – fejtette ki véleményét Phelps, aki a második úszó, aki az amerikai zászlót viheti. Elődje Gary Hall 1976-ban Montrealban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ