A magyar férfi vízilabda-válogatott harmadik mérkőzésén is döntetlent játszott a riói olimpián, így továbbra is nyeretlen: Benedek Tibor együttese szerdán a világbajnoki bronzérmes görögök ellen végzett 8-8-ra.

A magyar csapat – amely a nyitókörben a világ- és Európa-bajnok szerbek, majd a folytatásban az ausztrálok ellen is döntetlent ért el – két nap múlva a japánokkal játszik, majd vasárnap a házigazda brazilok ellen ugrik vízbe.

Magyarország – Görögország 8-8 (2-1, 1-1, 2-4, 3-2)

Nagy – Vámos, Erdélyi, Szivós, Varga Dé., Varga Dá., Kis G

cserék: Zalánki, Manhercz, Hosnyánszky, Decker Á., Hárai

 

Flegkasz – Milonakisz, Fontullisz, Afrudakisz, Delakasz, Murikisz, Vlahopulosz cserék: Dervizisz, Geniduniasz, Pontikeasz, Kolomvosz, Gunasz

Szakadó eső, és a műugrókéhoz hasonlóan bezöldült víz fogadta a csapatokat a Maria Lenk Uszodában. A rendkívül küzdelmes és kemény első negyedben az utolsó percig mindössze két gól esett, Angelosz Vlahopulosz korai találatára Zalánki Gergő válaszolt, mindketten emberelőnyből voltak eredményesek. A játékrész végül magyar előnnyel zárult, köszönhetően Hárai Balázs távoli góljának.

A második felvonás elején a görögök kettős emberelőnyből egyenlítettek, de a túloldalon Erdélyi Balázsnak a szimpla fór is elegendő volt a gólszerzéshez (3-2). A következő percekben támadásban kissé megakadt a magyar együttes, de hátul főként a jó védekezésnek és Nagy Viktornak köszönhetően nem volt probléma, még emberhátrányban sem.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 10. Varga Dénes (j2), Varga Dániel (j) és a görög Hrisztódulosz Kolomvosz a riói nyári olimpia férfi vízilabdatornája A csoportjának 3. fordulójában játszott Magyarország – Görögország mérkõzésen a Rio de Janeiró-i Maria Lenk Uszodában 2016. augusztus 10-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 10.
Varga Dénes (j2), Varga Dániel (j) és a görög Hrisztódulosz Kolomvosz a riói nyári olimpia férfi vízilabdatornája A csoportjának 3. fordulójában játszott Magyarország – Görögország mérkõzésen a Rio de Janeiró-i Maria Lenk Uszodában 2016. augusztus 10-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor
A görög Angelísz Vlahopulosz (elöl j) megszerzi csapata nyolcadik gólját Vámos Márton (b) és Varga Dénes mellett. MTI Fotó: Illyés Tibor
A görög Angelísz Vlahopulosz (elöl j) megszerzi csapata nyolcadik gólját Vámos Márton (b) és Varga Dénes mellett.
MTI Fotó: Illyés Tibor

A harmadik negyed egy kihagyott magyar emberelőnnyel, majd a görög megúszásból szerzett góllal indult. A görögök Vlahopulosz távoli bombájával megszerezték a vezetést, majd egy ötméteresből a mérkőzésen során először elhúztak kettővel (3-5). A magyar gólcsendet az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbertnek sikerült megtörnie, de a görögök centerből azonnal visszaállították a különbséget. A következő támadásból újból felzárkózott a magyar csapat, Hárai értékesített pillanatok alatt egy emberelőnyt.

A zárófelvonást Varga Dániel hatalmas, blokkoló kéz mellől elengedett gólja vezette fel (6-6), majd Hárai harmadik találatával már újra a magyar csapat vezetett. A görögök egy elképesztően szerencsés góllal egyenlítettek, a jobb oldali kapufáról kifele vágódó labda pont Nagy tarkóját találta el, így innen a hálóba pattant vissza. A másik oldalon Vámos Mártonnak is volt némi szerencséje, hiszen a görög kapus a kapáslövését már csak a kapufáról befelé tudta ütni (8-7). Másfél perccel a vége előtt a görögök emberelőny formájában kaptak egyenlítési lehetőséget, de a labda fölészállt. Az ellentámadásban a magyarok amennyit csak lehet, “lefaragtak az órából”, a görögöknek ezzel együtt 37 másodpercük maradt a pontmentésre, s öt másodperccel a vége előtt Vlahopulosz távolról egyenlített is (8-8).

Az ausztrálok legyőzték a japánokat

A magyarok csoportjában szereplő ausztrál válogatott kétgólos győzelmet aratott a japánok felett szerdán a riói olimpia férfi vízilabdatornáján.

Ausztrália – Japán 8-6 (1-2, 2-1, 3-2, 2-1)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ