Rio de Janeiro, 2016. augusztus 3. Hosszú Katinka úszó a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 3-án, két nappal a riói nyári olimpia kezdete elõtt. MTI Fotó: Kovács Tamás

Két aranyéremnél jár Hosszú Katinka, és közel sincs még számára vége az olimpiának, hiszen 200 méter vegyesen újabb olimpiai bajnoki cím van kilátásban. Megnéztük mi lenne az éremtáblán, ha Katinka önálló ország lenne!

Kétszer több arany, mint a briteknek

Hatalmas világcsúccsal kezdte az aranytermelést az olimpia első napján 400 méter vegyesen. “Ennél tökéletesebb nem is lehetne, ez életem egyik legszebb napja” – mondta a verseny után. Ezt követően 100 méter háton is döntőbe jutott, mely számban szintén éremesélyesnek tűnt. Az éremből arany lett, így már kétszeres olimpiai bajnok Hosszú Katinka. Fáradhatatlanul teszi dolgát, hiszen 200 méter vegyesen is ott lesz a döntőben, ahol háromszoros olimpiai bajnokká válhat. Jelenleg Katinka az éremtáblázaton megelőzi a briteket, brazilokat, svédeket, belgákat, franciákat, spanyolokat és még sorolhatnánk. Ha ország lenne, akkor a 9. helyen állna az éremtáblán.

Névtelen

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ